Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση των cookies από εμάς. OK

Appiani

Τα ψηφιδωτά της Appiani προωθούν ενεργά τα προϊόντα της στις ιταλικές και διεθνείς αγορές από την ίδρυσή της στο Τρεβίζο το 1873. Αφού επικεντρώθηκαν αρχικά στην παραγωγή διαστρωμάτων, παταριών και τούβλων, αναγνωρισμένα για τα υψηλά πρότυπα ποιότητας στην Ιταλία και στο εξωτερικό, στράφηκε στην παραγωγή συμπιεσμένων κονιοποιημένων πλακιδίων αργίλου στις αρχές του 20ου αιώνα και δημιούργησε νέα συστήματα επεξεργασίας και πυροδότησης υλικών. Ο ιδρυτής της Graziano Appiani ξεκίνησε την παραγωγή των πρώτων χρωματιστών κεραμικών πλακιδίων το 1910 και δημιούργησε το "χωριό Eden" για να προσφέρει στέγη για τους εργαζόμενους σε ένα χωριό που είχε το δικό του εστιατόριο, κινηματογράφο και θέατρο: το πρώτο παράδειγμα ενός στυλ εμπρός σκέψης. Σε όλη τη διάρκεια του φασισμού στην δεκαετία του '20, η εταιρεία εργάστηκε για να παραδώσει παραγγελίες για πλακάκια δαπέδου για στρατώνες, υπόστεγα, νοσοκομεία και σιδηροδρομικούς σταθμούς. Μετά το τέλος του πολέμου, άρχισε να παράγει το "κόκκινο κεραμίδι" το οποίο έγινε γνωστό για την περίοδο της ανασυγκρότησης και τα χρόνια της οικονομικής άνθησης.

 

Το 1960, η οικογένεια Appiani ξεκίνησε μια πολιτική εκσυγχρονισμού και άρχισε να εργάζεται σε έργα με σχεδιαστές όπως ο Giò Ponti και ο Pompeo Pianezzola. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή μιας καινοτόμου μονάδας παραγωγής την επόμενη δεκαετία για την κατασκευή τζαμιών από πορσελάνη με αποκλειστική τεχνολογία "monopressocottura" - απλή πίεση και πυροδότηση. Η εταιρεία αναλήφθηκε από την οικογένεια Bardelli στις δεκαετίες του '90, ένα γνωστό όνομα στον κλάδο, που αποφάσισε να επικεντρωθεί στην αποκατάσταση της παράδοσης και της κληρονομιάς αναπτύσσοντας την παραγωγή κεραμικών ψηφιδωτών.

Η μονάδα παραγωγής της ενημερώθηκε πλήρως το 2000 με την εισαγωγή των τελευταίων αυτοματοποιημένων συστημάτων και την πλήρη μηχανοργάνωση.