Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση των cookies από εμάς. OK

Fantini

Η Fantini είναι ένα τυπικό παράδειγμα ενός Ιταλικού εργοστασίου σχεδιασμού, μιας οικογενειακής επιχείρησης που ιδρύθηκε το 1947 από τους αδελφούς Giovanni και Ersilio Fantini, ένα χώρο με τεράστια δημιουργική ένταση που καταφέρνει να συνδυάσει τις μεγάλες δεξιότητες χειροτεχνίας με τη βιομηχανική τεχνολογία και τις διαδικασίες.

Το Fantini βρίσκεται στην Πέλλα, στις όχθες της λίμνης Ορτά, μια μικρή λίμνη που βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά του Πεδεμοντίου: είναι ένα είδος genius loci, μια ιδανική τοποθεσία όπου η συνεχής παρουσία νερού και η γαλήνια ατμόσφαιρα που δημιουργεί είναι οι χώροι εργασίας και δημιουργικότητα.

Το νερό, το οποίο διαρκώς εμφανίζεται στην καθημερινή ζωή της εταιρείας, είναι το θεμελιώδες θέμα της ιστορίας του που βασίζεται σε μια σειρά από θεμελιώδεις αξίες: πάθος για εργασία, ηθική, επαγγελματισμό και σεβασμό προς τους ανθρώπους.

Ο σχεδιασμός αποτελεί μέρος της γενετικής μακιγιάζ της εταιρείας από την ίδρυσή της και η δύναμη των προϊόντων της έγκειται στην τεχνολογική καινοτομία σε συνδυασμό με τη δημιουργική συμβολή των ταλαντούχων σχεδιαστών. Πράγματι, για περισσότερα από πενήντα χρόνια, η Fantini σχεδιάζει και κατασκευάζει καινοτόμα προϊόντα που έχουν καταστεί διεθνές σημείο αναφοράς στην εξέλιξη του σχεδιασμού του τομέα. Η εταιρεία έχει υποστεί μεγάλη τεχνολογική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, με έρευνες που την οδήγησαν στη δημιουργία ολοένα και πιο εξελιγμένων προϊόντων υψηλής ποιότητας, τα οποία έχουν κερδίσει τη διαδεδομένη διεθνή αναγνώριση. Η εταιρεία πωλεί τώρα τα προϊόντα της σε περισσότερες από πενήντα χώρες παγκοσμίως.

Η αναζήτηση ποιότητας είναι ένας στρατηγικός στόχος που βλέπει την εταιρία σε όλα τα μέτωπα καθημερινά, από το σχεδιασμό των προϊόντων έως τη συνεχή καινοτομία όλων των διαδικασιών παραγωγής και διαχείρισης.

Τώρα η εταιρεία δεσμεύεται επίσης σε κοινωνικό επίπεδο, μέσω των έργων "100 Fontane: Fantini για την Αφρική - κατασκευή υδραγωγείου στο Masango του Μπουρούντι" και το σχέδιο SAILING, ένα εντατικό επιστημονικό / φωτογραφικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το CNR Ιταλικό εθνικό ερευνητικό κέντρο) για την παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων της λίμνης Maggiore και της λίμνης Orta.

Οι ιδέες, τα έργα, η ενέργεια, ο σχεδιασμός, η καινοτομία, η ομορφιά, η εφεύρεση, η τεχνική, η αρμονία, το πάθος, η νεωτερικότητα, η ποιότητα, η έρευνα, η τελειότητα, γραμμές της αναπτυξιακής στρατηγικής του Fantini, για να δώσει το νερό την καλύτερη μορφή του.