Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση των cookies από εμάς. OK

Flaminia

Tο 1954, όταν οι εργάτες της κεραμικής βιομηχανίας Civita Castellana κατέβηκαν σε απεργία αλλά  τα αιτήματά τους για καλύτερους μισθούς δεν έφεραν τίποτα, 23 νέοι εργαζόμενοι αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια δική τους επιχείρηση. Για να βρουν τα απαραίτητα κεφάλαια, μερικοί από αυτούς πήραν δάνεια, άλλοι έβαλαν τα σχέδιά τους για γάμο σε αναμονή, αλλά όλοι τους, με σκληρή δουλειά και αμέριστη δέσμευση, συνέβαλαν στην πραγματοποίηση ενός ονείρου που φάνηκε αδύνατο: ίδρυσαν την Ceramica Flaminia , η οποία τον Ιανουάριο του 1955 άρχισε να παράγει είδη υγιεινής.

 

Οι απαιτήσεις της αγοράς άλλαξαν αισθητά με την οικονομική άνθηση και, αντί για μεμονωμένα αντικείμενα, η διακοσμητική σειρά αποτελούμενη από λεκάνη τουαλέτας και δεξαμενή, μπιντέ, νιπτήρα και στήλη έγινε η μόδα. Όλα τα λευκά προϊόντα άρχισαν να συνοδεύονται από έγχρωμες εκδόσεις, που έφεραν την εποχή των ειδών υγιεινής, τα οποία σε μερικά χρόνια θα οδηγούσαν στην υιοθέτηση μιας πλούσιας και διαφοροποιημένης χρωματικής κλίμακας

 

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 παρατηρήθηκε μια επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής της εταιρείας ώστε να συμβαδίζει με την αυξανόμενη εγχώρια ζήτηση και τις πρώτες αιτήσεις από το εξωτερικό.

 

Ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε τα είδη μπάνιου με πρωτότυπο τρόπο και η ζύμωση της ιταλικής κοινωνίας εκείνη την εποχή διευκόλυνε την εξέλιξη αυτή, επιτρέποντας στην εταιρεία να προτείνει στην αγορά τολμηρές, καινοτόμες μορφές, οι οποίες σηματοδότησαν ένα σπάσιμο με τα κλασικά σχήματα του παρελθόντος.

 

Η δεκαετία του 1980 χαρακτηριζόταν από μερική μηχανισμό της παραγωγικής διαδικασίας, με τη μετάβαση από πλήρως χειρωνακτικές λειτουργίες σε αυτοματοποιημένα συστήματα, ειδικά στο χώρο της χύτευσης, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη παραγωγικότητα και βελτιωμένη λειτουργία. Το 1983 η εταιρεία άλλαξε το νομικό της καθεστώς σε εταιρεία περιορισμένης ευθύνης.

Η ανεξάρτητη σχεδίαση του προϊόντος, διατηρώντας παράλληλα το ρυθμό της αλλαγής της μόδας, δεν ξεπερνούσε την επανεξέταση των κλασσικών σχημάτων και τη δημιουργία αντικειμένων με απαλές, στρογγυλεμένες φόρμες. Αυτά τα προϊόντα χαρακτηρίστηκαν από μια καλή σχέση ποιότητας-τιμής, αλλά δεν ελήφθησαν με ενθουσιασμό από την αγορά.