Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση των cookies από εμάς. OK

Zucchetti Kos

Η επιτυχημένη ιστορία του Zucchetti ξεκίνησε αρχικά σε ένα μικρό χυτήριο στο Valduggia (στην επαρχία Vercelli) που ίδρυσε ο Alfredo Zucchetti το 1929. Σήμερα ο Zucchetti. Ο όμιλος Κος, με επικεφαλής την Έλενα και τον Κάρλο, με τους ξαδέλφους Marco και Paolo Zucchetti, αποτελείται από 4 εργοστάσια και ένα κέντρο εφοδιαστικής που καλύπτει συνολικά 72.000 τετραγωνικά μέτρα, απασχολεί 400 άτομα και παράγει 2 εκατομμύρια άρθρα κάθε χρόνο.

Οι βασικές αξίες της Zucchetti ήταν πάντα η καινοτομία, ο σχεδιασμός και η ποιότητα: οι βασικοί ακρογωνιαίοι λίθοι που καθοδήγησαν την εταιρία σε όλη της την ιστορία. Μετά από μια πρώιμη φάση κατασκευής βιομηχανικών βαλβίδων και εξαρτημάτων, το 1950 το εργοστάσιο μετατράπηκε για να παράγει χρωμιωμένες υδραυλικές βρύσες. Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 η επιχείρηση έφερε τον γιο του Alfredo Mario, έναν διαφωτισμένο επιχειρηματία που συνέχισε να ηγείται της εταιρείας για σχεδόν πενήντα χρόνια. Ο Mario προχώρησε στην ανάπτυξη, την τεχνολογική και εμπορική πρόοδο και την εξέλιξη της μεγάλης παραγωγής: ολοκλήρωσε τη νέα μεγάλη έδρα στο Gozzano (στην επαρχία Novara), η οποία εξοπλίστηκε με προηγμένες εγκαταστάσεις παραγωγής, παρουσίασε το εμπορικό σήμα στην εμπορική έκθεση του Μιλάνου και στη συνέχεια, μία προς μία, σε όλες τις άλλες σημαντικές διεθνείς εμπορικές εκθέσεις, ο Mario άνοιξε επίσης το πρώτο γραφείο εξαγωγής Zucchetti, για να κατακτήσει τις διεθνείς αγορές που ασχολούνται με την μεταπολεμική ανασυγκρότηση.

Οι πρώτες σημαντικές συμβάσεις στο εξωτερικό ήρθαν το 1958: ο Καναδάς και η Αυστραλία έγιναν σημαντικές νέες αγορές για την επιχείρηση.

Το 1970 ιδρύθηκε η δεύτερη εταιρεία του ομίλου Zucchetti Mario S.p.A., ειδικευμένη στη θερμή σφυρηλάτηση ορείχαλκου και άλλων μεταλλικών κραμάτων. Ενώ η εταιρεία Omez S.p.A., αφιερωμένη στη χύτευση πλαστικών υλικών, ιδρύθηκε το 1983.

Η δεκαετία του '70 είδε την εταιρεία να κερδίσει το δικό της μονοπάτι στον κόσμο του design. Ο Mario Zucchetti, Πρόεδρος της αναδυόμενης SPA Zucchetti, πίστευε σθεναρά στη σημασία της εικόνας σχεδιασμού οποιουδήποτε προϊόντος, ως σύνθεση καινοτόμων τεχνικών και αισθητικών αξιών. Αποφάσισε να καλέσει το Studio Nizzoli για τον πρώτο μίξερ single-control που παράγεται στην Ιταλία.

Τη δεκαετία του 1980, η Zucchetti μπήκε στον κόσμο της επικοινωνίας, τόσο στην τηλεόραση όσο και στον Τύπο, με στόχο την οικοδόμηση μιας ισχυρής, αναγνωρισμένης μάρκας. Η εταιρεία δεν εγκατέλειψε ποτέ την επικοινωνία της χρησιμοποιώντας αυτά τα μέσα ενημέρωσης επειδή έχει πλήρη επίγνωση της σπουδαιότητας της μεταφοράς των αξιών και της αριστείας της.

Με τη σειρά του αιώνα, το μπάνιο μετακόμισε στο κέντρο της σκηνής, αντικατοπτρίζοντας τις αλλαγές στην κοινωνία και τον πολιτισμό, καθώς η γεύση εξελίχθηκε σύμφωνα με την ευαισθησία των καταναλωτών και το μπάνιο έγινε το "μπάνιο".

Προσοχή στις μεταβαλλόμενες κοινωνιολογικές και ανθρωπογενείς πτυχές, ο Zucchetti ήταν ένας από τους πρώτους που πίστευε σε επενδύσεις σε ολοένα και λιγότερο παραδοσιακά έργα όσον αφορά τα στυλ επίπλωσης, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις ενός κοινού που αναζητούσε επιθυμητές εμπειρίες παρά απαραίτητα αντικείμενα.

Γι 'αυτό το λόγο, η εταιρεία αποφάσισε το 2004 να επωφεληθεί από τις στρατηγικές συμβουλευτικές υπηρεσίες της Ludovica + Roberto Palomba, νέους καλλιτεχνικούς διευθυντές της μάρκας και διεθνείς trendsetters στον κόσμο του σχεδιασμού του μπάνιου.

Και η ίδια αυτή σφαίρα επιθυμιών το 2007 σημάδεψε τη γέννηση του έργου Zucchetti.Kos, μετά την απόκτηση της Κω, μιας μάρκας που συνδέεται με την καλύτερη παραγωγή μπανιέρων υψηλών επιπέδων και περιφράξεων ντους. Ένα μπάνιο-κόσμος που αλλάζει από ένα απλό επίπεδο λειτουργικότητας σε ένα από τα αισθήματα και τη φυσική αποπλάνηση, δημιουργώντας μια από τις πιο ενδιαφέρουσες, εκλεκτικές πραγματικότητες του σχεδιασμού που συνδέονται με τον τομέα του μπάνιου.

Μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στην ιταλική και ευρωπαϊκή αγορά, η Zucchetti επικεντρώθηκε έντονα στη διεθνοποίηση και το 2004 η επιχείρηση άνοιξε θυγατρική στην Πολωνία για την ανάπτυξη των ανατολικοευρωπαϊκών αγορών. το 2005 άνοιξε άλλη θυγατρική στην Κίνα για να εδραιωθεί παρουσία στις ασιατικές αγορές. Το 2010 ξεκίνησε μια άλλη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα σημαντικό ορόσημο για την ανάπτυξη και την καθιέρωση της μάρκας σε μια πολύ σημαντική αγορά για την εταιρεία, η οποία επιβεβαίωσε πως αυτός ο επαγγελματικός κλάδος διεθνοποίησης πάντα ανήκε στο ιταλικό σχεδιασμό.

Ως ένα από τα ιστορικά σήματα σχεδιασμού της Ιταλίας, η Zucchetti αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως σύμβολο προϊόντων που φέρουν την ετικέτα "Made in Italy". Για την παγκόσμια έκθεση Shanghai 2010, μια εκδήλωση τεράστιας εμβέλειας που θα προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή, ο Zucchetti, ηγέτης στην tapware, έχει οριστεί αποκλειστικός προμηθευτής για το ιταλικό περίπτερο, όπου τα εξαιρετικά υψηλής ποιότητας και καινοτόμα προϊόντα του θα αποτελέσουν ιταλική αριστεία.